donderdag 29 december 2016

Spelt pannenkoeken



Een absolute old time favorite hier in huis is toch wel de spelt pannenkoeken. Julius is er vooral dol op! Deze eten we zeker 1x in de maand. En met deze spelt variant voelt het net even niet zo 'slecht'. Ze vullen ook veel beter dan wanneer je de pannenkoeken met bloem maakt, dus je eet er niet te veel van. Voor de kinderen de klassieke topping; poedersuiker of stroop, maar ook pindakaas en hazelnootpasta. Zelf vind ik het lekker om te variëren met diverse groente, die ik van te voren roerbak en met fruit. Houdt er dus van te voren rekening mee wat voor pannenkoeken je wil maken. Anders heb je straks een koude pannenkoek die wacht op jouw warme groente roerbak.  

Ingrediënten

250 gram speltmeel (of een combinatie van speltmeel en bloem)
500 ml halvolle melk
4 eieren
olijfolie of boter om in te bakken
eventueel snufje zout
eventueel snufje kaneel


Bereiding

  1. Mix de eieren met de melk, zout en kaneel in een kom. 
  2. Voeg tijdens het mixen beetje voor beetje de speltmeel toe. Je kan de speltmeel ook eerst een keertje zeven, maar mijn ervaring is dat dat niet perse hoeft.
  3. Neem een koekenpan naar keuze, beetje olijfolie en giet er een beetje beslag in. Lekker aan 2 kanten bruin bakken en klaar!
  4. Topping naar keuze en smullen maar. 
Tip: ik doe altijd een beetje olijfolie in een kommetje en strijk met een kwastje de koekenpannen in. Zo gebruik je niet onnodig veel olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...