zondag 27 oktober 2013

Hartige muffin met spinazie en ricotta - foodblogswap

Ook deze maand mocht ik weer meedoen met de foodblogswap. Het blijft toch elke maand weer een feest om een nieuw blog af te speuren naar heerlijke recepten en inspiratie op te doen. Verona van Miss Baksel/ Eekma een huis vol gezelligheid en post daarnaast ook nog eens regelmatig de heerlijkste recepten.

Hartige muffin met spinazie en ricotta
 



















Het was voor mij even zoeken om een recept te vinden wat laag in koolhydraten is en ook past bij kleurrijk eten. Maar het is gelukt! Wat ben ik blij dat ik dit recept gemaakt heb! Deze muffins zijn echt heel erg lekker! Man, kind en kat waren enthousiast.
Het zijn kleine smaakbommetjes met een zachte structuur. Bovendien staan ze snel op tafel. Het bakken neemt de meeste tijd in beslag. Maar die tijd kan je mooi gebruiken om een bijgerecht te maken. Wij hebben de muffins gegeten met een kipfiletje en een eenvoudige salade.

Ingredienten (voor 12 muffins)

1 el olijfolie
150 g jonge bladspinazie
400 g ricotta
100 g feta verkruimeld
50 g Parmezaanse kaas geraspt
8 eieren losgeklopt
4 lente uitjes fijngesneden
1 chilipepertje zonder zaadjes
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes of vet hem in.
  2. Bak de spinazie in de olie op middelhoog vuur totdat deze geslonken is.
  3. Laat de spinazie afkoelen en uitlekken.
  4. Meng de ricotta met de feta en de parmezaanse kaas. Ik heb het samen met de spinazie gepureerd, maar dit hoeft niet.
  5. Klop de eieren los.
  6. Schep het kaasmengsel door de eieren.
  7. Voeg de paprikapoeder, ui, chilipeper en de oregano
    toe. En roer alles goed door elkaar.
  8. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  10. Bak de muffins in 20-35 minuten gaar en goudbruin. De baktijd kan per oven verschillen. Begin na 20 minuten met controleren. Doe de deur van de oven pas open als de muffins goed gerezen zijn en ze een mooie goudbruine kleur hebben.
 
 
Jelleke Debets
Gastblogger

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Super fijn dat jullie het ook zo lekker vonden, echt zo leuk gerechtje! Heel leuk om te lezen óók, top, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kun je deze muffins ook invriezen?

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...