zaterdag 16 maart 2013

Yoghurttaart met blauwe bessen

Blauwe bessen, ik heb ze eindelijk ontdekt! Deze schattige kleine besjes zijn naast dat ze heel lekker zijn ook nog eens super gezond! Zo bevatten ze anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter. En een nog bekendere eigenschap is dat ze boordevol antioxidanten zitten. Deze werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten.

Yoghurttaart met blauwe bessen


















Genoeg reden om deze lieve blauwe besjes eens in een tussendoortje te verwerken. Er gingen zoveel creatieve gedachtes door mij heen en uiteindelijk is het de yoghurttaart geworden. Zelfs de bodem is een gezonde variant en combineert heel goed met de frisse yoghurt. Maak hem eens en laat je verassen door de verschillende smaken.


Ingrediënten (4 stuks)

300 ml magere yoghurt
4 blaadjes gelatine
150 g blauwe bessen
1/2 citroen
Nevella zoetstof naar smaak

Bodem
20 g kokosolie
15 g havervlokken of brinta
30 g cashewnoten of walnoten
75 g dadels

Per taartje 224 kcal.


Bereiding

1. We beginnen met de bodem. Smelt de kokosolie.
2. Doe de cashewnoten met de havervlokken in de blender tot het grof gemalen is.
3. Voeg de dadels en zoetstof erbij en maal dit fijn. Meng vervolgens de kokosolie er door.
4. Neem 4 kleine taart vormpjes en verdeel de bodem over de taartvormpjes en druk goed aan. Ik heb zelf vormpjes waar de bodem los kan. Dat is makkelijk wanneer ze straks klaar zijn.

5. Zet de gelatine net onder water op het vuur tot ze smelten (niet koken) en roer af en toe.
6. Doe in een grote kom de magere yoghurt, knijp het sap uit de halve citroen erbij en meng dit door elkaar. Voeg naar smaak zoetstof toe (ik gebruik het merk Nevella omdat hier geen aspartaam in zit)
8. Meng de blauwe bessen door het yoghurt mengsel.
9. Voeg tot slot al roerend de opgeloste gelatine toe en roer goed door elkaar.
10. Verdeel dit mengsel over de taartvormpjes. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. En smullen maar.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...