dinsdag 19 maart 2013

Olijven tapenade

Kleurrijke olijven tapenade, super makkelijk, super snel en ongelofelijk lekker! Tijdens de borrel op een toastje of een stokbroodje, of tijdens de mediterrane lunch. Iedereen kan het maken!



















Ingrediënten (geeft 4 van bovenstaande bakjes, voldoende voor 1 groot stokbrood)
100 g groene olijven zonder pit
100 g zwarte olijven zonder pit
25 g rode paprika
25 g gele paprika
2 zongedroogde tomaten
1 klein teentje knoflook of een halve (naar smaak)
Scheutje olijfolie
Peper (naar smaak)
Snufje zout ( naar smaak)

Bereiding
1. Pak de keukenmachine of blender.
2. Snij de zongedroogde tomaten, de rode en gele paprika in grove stukken.
3. Doe de tomaten en olijven in de keukenmachine. Pers hierbij het teentje knoflook of snij heel fijn.
4. Laat de mixer kort draaien. Voeg een scheutje olijfolie toe en een beetje peper en laat weer heel even draaien. Proef tussendoor.
5. Wanneer je tevreden bent over de structuur, stop dan en voeg eventueel nog een snufje zout toe. Ik voeg het zelf vaak niet toe, omdat olijven van zichzelf al een vrij zoute smaak hebben.

Je eigen gemaakte tapenade is klaar. Nu lekker genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...