dinsdag 12 maart 2013

Mueslireep met Chia zaden

Dit is mijn nieuwste ingrediënt: Chia zaden. Een vriendin inspireerde mij, ze vertelde vol enthousiasme over deze schattige mini zaadjes die een 100% natuurlijk superfood zijn. Chiazaad bevat meer omaga-3 per gram dan welke andere bron dan ook. Daarnaast zitten ze bomvol met antioxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Binnenkort kan je op deze site lezen wat deze zaadjes allemaal voor jou kunnen betekenen. Maar voor nu alvast een lekker recept in de vorm van mueslirepen. Het is een recept geïnspireerd op de mueslirepen van De Bakparade. Het luchtige van de rijstwafel wou ik absoluut in mijn mueslirepen en de pindakaas heb ik vervangen door de altijd gezonde kokosolie.Ingrediënten (10 stuks)
20 g havervlokken
2 rijstwafels
30 g zonnebloempitten
4 tl. chia zaad
10 g lijnzaad
15 g kokos geraspt
20 g rozijnen
40 g honing
40 g kokosolie
snufje zout

Bodem (eventueel)15 g kokosolie
30 g gecondenseerde melk
30 g kokos

Bereiding
1. Zet de rozijnen in een bakje met warm water en laat ze wellen.
2. Hak de rijstwafel grof, zodat er nog wel stukjes rijstwafel zijn. Meng hierbij de havervlokken, zonnebloempitten, chia zaad, lijnzaad, kokos en snufje zout.
3. Smelt de kokosolie au bain marie en meng hierdoor de honing.
4. Dep de rozijnen droog tussen een keukenpapiertje en voeg deze bij de droge ingrediënten. Meng dit en voeg het kokosolie mengsel toe aan de droge ingrediënten.
5. Bedek een schaal met plastic folie. (ik gebruik altijd een leeg vleeswaren bakje)

6. Maak nu de bodem, wil je geen bodem, sla dan stap 6 en 7 over. Smelt de kokosolie au bain marie, voeg hierbij de gecondenseerde melk en kokos.
7. Bedek de bodem van de schaal met het bodem mengsel.
8. Bedek de bodem met het rijstwafel mengsel en druk goed aan.
9. Laat nu 2 uur in de koelkast opstijven of 1 uur in de vriezer. Snij er nu repen van. Bewaar in de vriezen of koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...