zondag 10 maart 2013

Bananen envelopje

Dit is een heerlijk gezond tussendoortje wat er uitziet als een gebakje. Het is banaan, in een pakketje van filodeeg met zonnebloempitten en rozijnen, zonder toegevoegde suikers. Het krokante van het filodeeg en de zachte fruit vulling zijn een lekkere combinatie. Dit bananen envelopje blijft ruim  onder de 100 calorieën. Dus je kan er gerust van snoepen tijdens een kopje koffie of thee.



















Ingrediënten (3 tot 4 stuks)
1 rijpe banaan
handje zonnebloempitten
handje rozijnen
4 blaadjes filodeeg
Snufje Kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Wel de rozijnen in warm water.
2. Snij de banaan in plakjes.
3. Rooster de zonnebloempitten in een pan, tot ze mooi bruin zijn.
4. Haal de rozijnen uit het water en dep deze droog tussen keukenpapier.
5. Neem een blaadje filodeeg en leg in het midden 6 plakjes banaan. Strooi hier over een paar rozijnen en zonnebloempitten. Bestuif met een beetje kaneel.
6. Nu kan het pakketje dicht gevouwen worden. Volg het stappen plan hieronder. Maak bij elke volgende vouw, het filodeeg waar je naartoe vouwt nat, zodat het een beetje blijft plakken.
7. Leg de envelopjes op bakpapier in de oven en bak ze in 20 minuten bruin.
8. Strooi er wat poedersuiker over heen om het extra feestelijk te maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...