dinsdag 26 maart 2013

Apple crumble

Een klassieker in een nieuw gezond jasje. Heerlijk appel kruimel en het lekkerst vind ik altijd de kruimels. Lekker knapperig en zoet. Maar helaas niet altijd even gezond. Dus heb ik een gezondere variant gemaakt van het traditionele recept.




















Ingrediënten (voor 4 personen)
50 g tarwe bloem
40 g havermout
40 g kokosolie
1 tl koekkruiden (speculaaskruiden)
20 g honing
8 drupjes Stevia
2 appels
kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Meng de tarwebloem, havermout en koekruiden door elkaar.
2. Smelt de kokosolie au bain marie en voeg hierbij de honing en Stevia.
3. Meng het kokosolie mengsel bij het tarwebloem mengsel. Meng goed door elkaar. Er ontstaan nu kruimels.
4. Schil de appels en snij in plakken. Leg deze dakpansgewijs in een ovenschaal en strooi er wat kaneel over.

5. Verdeel over de appels de kruimels.
6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat gedurende 30 minuten bakken tot de kruimels goud bruin zijn.
7. Dien de appel kruimel op een schaaltje, maak af met wat poedersuiker en honing en genieten maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...