woensdag 27 februari 2013

Rozijnen walnoten broodjes

Sommige tussendoortjes zijn hier in huis niet aan te slepen. Dus toen ik weer in de keuken om de favoriet van mijn vriend te bakken: Mini kaneelbroodjes, kwam ik op het idee om eens iets anders met dit deeg te doen. Ik hou zelf heel erg van noten in brood. Dus waarom niet een combinatie maken van dit Mini kaneelbroodje met noten. En zo ontstond dit heerlijke brood. Gevuld met rozijnen, walnoten en kaneel. Heerlijk voor bij de lunch of als tussendoortje met een likje boter erop.



















Ingrediënten (8 stuks)

225 g volkoren tarwemeel
5 g droge gist
15 g suiker
4 g zout
110 g (halfvolle) melk, lauwwarm
65 g kokosolie
1 groot ei (of 2 kleine eieren) losgeklopt
20 g bloem (eventueel)

Vulling:
50 g rozijnen
50 g walnoten
50 g donkerbruine basterdsuiker
1 etl kaneel  

Bereiding

  1. Laat de rozijnen in heet water wellen.
  2. Meng de tarwebloem, gist en suiker in een kom. Voeg de zout, ei en de melk toe en roer door elkaar. Blijf doorroeren tot er een soepel deeg ontstaat. Maak een bal. Is het deeg nog te nat, voeg dan nog wat bloem toe. Leg de bal in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en laat deze 60 minuten rijzen.
  3. Smeer het aanrecht in met een beetje olie en kneed het deeg. Rol het deeg met een deegroller een beetje uit.
  4. Meng in een kom de basterdsuiker en kaneel. Neem de rozijnen uit de pan en dep deze tussen een keukenpapiertje. Hak de walnoten doormidden.
  5. Voeg de rozijnen en walnoten bij het basterdsuiker mengsel en roer goed door.
  6. Verdeel dit mengsel over de plak deeg en vouw vervolgens het deeg dicht en kneed het deeg goed, zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  7. Maak 8 gelijke porties en leg deze op het bakpapier, op de bakplaat. Dek af met huishoudfolie en laat een uur rijzen. Rijst het niet voldoende? Zet dan de oven op de laagste stand (onder 50 graden) en zet de bakplaat in de oven. Hier is het zeker warm genoeg voor het deeg om te rijzen.
  8. Na 60 min. verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk eventueel de bollen met gesmolten kokosolie en bak ze in 20 - 25 min. goudbruin.
  9. Laat buiten de oven afkoelen.
 

1 opmerking:

  1. Ik wil deze broodjes gaan maken, ze lijken me erg lekker. Het is me alleen niet helemaal duidelijk wat je precies met de kokosolie moet moet doen. Moet dit ook door het deeg of wordt de kokoslolie alleen gebruikt om het aanrecht mee in te smeren en de broodjes te bestrijken?

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...