woensdag 6 februari 2013

Marokkaanse dadel kokos truffels

Wanneer ik kokos eet waan ik me meteen in de tropen. Hagelwitte stranden, een blauwe zee en palmbomen die vrolijk mee wiegen in de wind. Een strandtent met witte bedden, waar je een mooi goud bruin kleurtje op kan doen. Geniet van de warmte onder het genot van een verse muntthee en deze heerlijke truffels, waarbij je je niet schuldig hoeft te voelen wanneer je plots ongegeneerd alle truffels van het schaaltje opgegeten hebt. Geniet!

















 

Ingrediënten (15 stuks)

15 g kokos
30 g dadels
20 g cashewnoten
1 etl honing

Bereiding

  1. Doe de kokos en de cashewnoten in de blender en maal dit fijn.
  2. Snij de dadels in vieren en voeg deze toe aan de fijn gemalen kokos en cashewnoten. Maal dit fijn.
  3. Doe dit mengel in een kom en voeg hier de eetlepel honing aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  4. Wanneer het goed gemengd is kun je balletjes draaien. Plakt het te veel, voeg dan wat kokos toe om het iets steviger te maken. Maak je handen nat, dan kan je gemakkelijker balletjes draaien en blijven ze niet aan je handen kleven.
  5. Rol het balletje door een kommetje met kokos. Laat de balletjes een uur opstijven in de diepvries en klaar is je lekkernij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...