vrijdag 8 februari 2013

Luxebrood met honing en noten

Brood is zo lekker! Vooral de luxebroden waarbij het ook om de ingrediënten gaat. Een goed gevuld brood, die bij elke hap weer een andere smaaksensatie geeft. Het weekend staat voor de deur en daarom speciaal voor de brunch of als tussendoortje, een heerlijk goed gevuld luxebrood. Snij een stuk af en besmeer deze met wat boter en suiker of jam.

Luxebrood met honing en noten
 Ingrediënten (1 brood)

450 g tarwebloem
1 tl droge gist
4 el honing
1 tl zout
2 el boter
1 ei
50 g zonnebloempitten
50 g gemengde noten
120 ml water
100 ml melk


Bereiding

1. Maak op het aanrecht een kringetje van de bloem, giet in het midden de water en melk en voeg de gist, honing, ei en boter toe. De zout komt op de rand van de bloem. Meng nu vanuit het midden alles met elkaar, tot een soepel deeg.


2. Rooster de zonnebloempitten in een pannetje en voeg deze samen met de noten toe aan het brood. Eventueel grote noten halveren. Laat het deeg 1 uur rijzen in een kom, onder een vochtige theedoek.


3. Na een uur kneed je het deeg nog even door en leg je het in het bakblik. Laat dit nog eens 30 min. rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats het bakblik in het midden.


5. Bak het brood in 40 minuten goudbruin. Controleer of het brood gaar is, door er met een satéprikker in te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is het brood klaar. Zit er deeg op de prikker, dan nog even door laten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...