woensdag 13 februari 2013

Hartige kaas cupcake

Sinds ik dit recept heb gezien bij Rudolph's bakery staat hij al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Eindelijk was het dan zover. Alle ingrediënten waren in huis en met een heerlijk zonnetje in de keuken kreeg ik zin om deze hartige cupcakes te bakken. Lekker voor bij de lunch of als voorgerecht.

Hartige kaas cupcake

















 

Ingrediënten (10 stuks)

25 g rozijnen
125 g volkorenmeel
5 g bakpoeder
1 mespuntje zout
1 eieren
40 ml zonnebloemolie
150 ml bier
20 g honing
75 g pittige of belegen kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  1. Wel de rozijnen in heet water.
  2. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder en het zout.
  3. Meng in een andere kom de eieren, zonnebloemolie, bier en honing.
  4. Meng de natte massa door de droge massa en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Snijd de kaas in stukjes. Dep de rozijnen droog en spatel deze samen met de kaas door het beslag.
  6. Zet de cupcake vormpjes in de cupcake tray en vul voor driekwart met de vulling. Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...