zondag 24 februari 2013

Chocolade koekjes met banaan

Dit koekje heeft twee fantastische combinaties: ten eerste is het een koekje met chocola en banaan, ten tweede zijn de koekjes krokant van buiten en zacht van binnen. Wat hou ik toch van deze combinaties. Voor mij het ultieme koekje. En ook hier in huis toverde dit koekje een glimlach op ieders gezicht.


 

Ingrediënten (12 stuks)

40 g kokosolie
50 g bloem
20 g suiker
2 etl cacao
30 g crème fraiche
30 g rijpe banaan (is ongeveer een halve banaan)
1 tl bakpoeder
1,5 tl vanille extract (of vanille zakje)
snufje zout

Vulling (eventueel)
48 chocolade drupjes, zie foto. Een half klein blokje chocola kan ook.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
  1. Meng de bloem, suiker, cacao en bakpoeder met elkaar in een kom.
  2. Smelt de kokosolie au bain marie en prak de banaan.
  3. Meng in een andere kom de kokosolie, banaan, vanille extract, crème fraiche en snufje zout.
  4. Voeg het bloemmengsel toe en meng het tot een glad beslag.
  5. Pak een mini cupcake tray en leg hier papieren cupcake vormpjes in.
  6.  Neem een klein beetje beslag en draai deze tot een balletje, druk deze in met je duim en leg hier 4 chocolade drupjes in of 1 half blokje chocola. Leg hier een beetje beslag overheen, vorm tot een balletje en leg in een cupcake vormpje. Doe dit tot het beslag op is.  
  7. Bak in 25 tot 30 minuten gaar. Neem na het bakken de tray uit de oven en sprenkel eventueel een beetje poedersuiker over de koekjes. Laat verder afkoelen in de tray.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...