donderdag 14 februari 2013

Chocolade fudge

Wat kan je allemaal met gecondenseerde melk maken? Nou, bijvoorbeeld fudge! De gezondere variant, in plaats van slagroom en deze fudge zit ook nog eens boordevol antioxidanten omdat deze bereid wordt met rauwe cacao. De bereiding is heel makkelijk, er zijn in het basisrecept maar drie ingrediënten nodig en naar smaak kan je de fudge nog smaakvoller maken. Ik heb bijvoorbeeld noten gebruikt en bovenop een beetje suiker gestrooid. Het geeft meteen wat kleur. Let op, geduld is bij dit recept belangrijk, maar ik beloof je, het is de moeite waard!
 














 

 

Ingrediënten (20 blokjes)

2 etl gecondenseerde melk (bijvoorbeeld van friese vlag)
1 etl kokosolie
1,5 etl rauwe cacao.
30 g diverse noten naar smaak (hier kan je eindeloos mee variëren, neem bijvoorbeeld ook gedroogd fruit)
1 etl suiker of honing
 

Bereiding

  1. Hak de noten in grove stukken.
  2. Zet een bakje klaar met hierin een bakpapiertje met aan de linker en rechter zijde overlap.
  3. Smelt de kokosolie au bain marie. Zet een pannetje op het vuur met de gecondenseerde melk en voeg hier al roerend de gesmolten kokosolie en cacao aan toe.
  4. Voeg nu de noten toe en meng dit goed met elkaar. Het wort een dik mengsel.
  5. Haal het pannetje van het vuur voordat deze begint te koken en giet het mengsel in het bakje met bakpapier.
  6. Strooi er nu de suiker of honing over en druk dit zachtjes op verschillende plaatsen in de fudge.
  7. Laat nu 2 uur opstijven in de koelkast. Haal daarna de fudge uit het bakje, dit gaat gemakkelijk omdat je de flappen aan de zijkant hebt hangen. Snij vervolgens de fudge in stukjes en bewaar in een bakje in de koelkast of vriezer. Haal een half uurtje voor nuttigen uit de koelkast of vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...