donderdag 7 februari 2013

Bruschetta alla Lucca

Mijn vriend heeft een liefde voor Italië, Toscane is zijn favoriet. Dus toen we voor het eerst samen een buitenland vakantie gingen maken moest dat natuurlijk Italië zijn. En hij heeft gelijk, het is absoluut een prachtig land. In de stad Lucca hing een fijne sfeer, mooie gebouwen, veel winkeltjes en veel terrasjes waar we heerlijk genoten van een cappuccino. De stad bruiste van de Italianen en de toeristen. Tot de siësta begon, het was stil en verlaten en alleen een paar toeristen zagen verdwaald rondlopen.

Bruschetta alla Lucca


In een smal straatje liepen we langs een restaurant waar het barstensvol was. Hier moeten we zijn, er was nog net een tafeltje voor twee over. Om ons heen hoorden we alleen maar de Italiaanse taal, dit was een schot in de roos, het restaurant waar de Italianen een hapje eten voordat ze siësta gaan houden. Nog nooit had ik zo'n lekkere Bruschetta gegeten. Geïnspireerd op deze smaak sensatie is hier mijn versie van de Bruschetta alla Lucca.


Ingrediënten (2 broodjes)

2 boterhammen
4 kleine tomaten (de dieprode zijn het zoetst)
15 blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
zeezout
peper
olijfolie

Bereiding

1. Leg de blaadjes basilicum in koud water. Ook wat oudere blaadjes worden hier weer wat steviger van.

2. Snij de tomaten in kleine blokjes.

3. Dep de basilicum droog met een keukenpapiertje en snij deze fijn. Voeg toe aan de tomaten en meng dit met elkaar.

4. Leg 2 boterhammen in de koekenpan en rooster deze zachtjes, wanneer deze bijna gebruind is aan de onderkant, besprenkel je de bovenkant met olijfolie en zeezout. Keer de boterhammen nu om.

5. Snij een teentje knoflook doormidden en wrijf de geroosterde kant in met de knoflook. Snij eventueel de knoflook een paar keer in, om meer smaak lof te krijgen.

6. Leg nu de boterhammen op een bord, met de zoute kant naar beneden. Leg het tomaten basilicum mengsel er bovenop en maak af met wat zeezout, peper en olijfolie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...