donderdag 31 januari 2013

Bonbon met noten

Chocola is voor mij de nummer 1 van lekkere tussendoortjes. Daarom heb ik voor jullie weer een heerlijke bonbon. Dit keer met stukjes noot en kokos. Een ware verwennerij! Dit recept heb ik gevonden op gezond leven van Jacoline waar ik een aantal kleine aanpassingen in heb gemaakt.


Ingrediënten (15 stuks)

50 g noten
25 g kokosolie
10 g rauwe cacao (gewone kan cacao kan ook)
10 g geraspte kokos
2 schepjes Lucuma poeder (of ander zoetstof zoals Stevia)
10 g poedersuiker

Per bonbon 47 kcal.

 

Bereiding

  1. Hak de noten heel fijn, eventueel even in de blender. 
  2. Voeg in een kom de noten, cacao, geraspte kokos, Lucuma en poedersuiker toe en meng deze door elkaar.
  3. Laat de kokosolie au bain marie smelten. Voeg deze vervolgens bij het mengsel in de kom. En roer het geheel goed door. 
  4. Neem nu vormpjes of een bakje waar je ijsklontjes in maakt en schep in de vormpjes het mengsel. Druk het goed aan en zet in de diepvries om op te stijven.
  5. Na een uur zijn ze klaar en kun je genieten van deze heerlijke bonbons. Bewaren in de diepvries of koelkast.

2 opmerkingen:

  1. bonbon met noten gemaakt, ze zijn deliciosas!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Top! Geniet er lekker van! Misschien vind je de Ice bonbons met pindakaas dan ook wel lekker ;) Groetjes Rowena

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...